Direktlänk till inlägg 21 december 2008

En söndag i julens tecken

Av Annika - 21 december 2008 20:02

Igår var en mysig kväll. God middag, film och godis.

Sedan hade jag för en gångs skull tid att sitta framför MSN och prata med folk, vilket jag varit alldeles för dålig på. Har man vänner som bor i andra delar av Sverige så är det ett bra sätt att hålla kontakten på.


Jag vaknade till strålande blå himmel och solen som letade sig in mellan persiennerna. Jag började kolla på filmen jag hyrt igår som det aldrig blev av att jag tittade på. Atonement, eller Försoning som den heter på svenska. Efter det tog vi bilen iväg för att hämta julklapparna från företaget. Hade valt en kastrull och en fin salladsskål. Jag har dock inte öppnat och sett hur det ser ut, det gör jag på julafton :) Allt ska sparas.

Vi fick även en liten klapp av svärmor som får vänta under vår lilla gran.

Granen är en liten plastgran med ljus som skiftar i färg, den får plats på vårt sängbord här i lilla lyan. Den höjde julkänslan en hel del faktiskt! :)


Vad gäller ryggen så börjar jag inse att detta inte kan leda till annat än ännu en operation. Tyvärr så kommer jag nog inte undan det. Jag inser mer och mer hur "fucked-up" min kropp är. Att jag kunde tro att jag hade en vanlig spondylolisthes-diagnos kan jag inte förstå men jag måste säga att läkarna har varit väldigt tystlåtna, jag tror dem försökt tystna ner allvaret vilket i och för sig säkert varit bra för min egen skull.

Jag har gjort en anmälan till patientnämnden för en utredning över vad som hände under första operationen, allt för att förhindra att det någonsin händer igen. I vardagslivet är det dock inte mycket att grubbla på, varken förra operationen eller ryggen. Jag kan inte göra så mycket åt saken. Bara att boka in läkarbesök, fullfölja sjukgymnastiken och hålla sina tummar!


Vi kom precis hem från ett biobesök. Såg på "Vi hade i alla fall tur med vädret - igen!". Vi var nästan ensamma i salongen och självklart var det inte toppfilm men tillräckligt bra för att vara rolig att se på. En feelgood-film.


Idag finns ingen söndagsångest, det är bara två sköna arbetsdagar kvar. Jag ska till och med njuta av dem. För visst är det ändå skönt att ha ett arbete och dessutom ett jobb där man trivs. Men missförstå mig inte, jag VILL ha jullov! :)


Nu ska jag tända mina röda ljuslyktor, tända granen, vattna julstjärnorna i fönstret och titta på Parlamentet för lite skratt. Ytterligare lite mys i soffan!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 12 november 2010 16:40

Hej!   Som jag nämnt i inlägget under har jag numera en ny blogg som jag är verksam i och där hamnar även alla uppdateringar om hur min lilla rygg mår idag.   Jag är så otroligt glad att så många hittat in på den här bloggen när de har sökt i...

Av Annika - 19 april 2009 11:09

Jag har valt att flytta bloggen. Samma blogg, samma innehåll men ny adress: thefrostingonthecake.blogg.se   Hoppas vi ses! :) ...

Av Annika - 15 mars 2009 13:18

Återigen har en lång tid sedan sist passerat. Jag får allt ta och skärpa mig. Men det kännetecknar mitt liv ganska bra just nu. Hektiskt, fullt upp och inte så mycket tid att stanna upp. Det är dags för inlämning av vårt arbete på tisdag och vi har s...

Av Annika - 24 februari 2009 20:49

Oj nu händer det grejer, det kräver sitt blogginlägg!   Vi går bakåt i tiden till 20 januari då jag startade studierna vid juristprogrammet. Det är hemskt mycket plugg men ämnena är ovanligt intressanta. Det är inte riktigt vad man är van vid när man...

Av Annika - 11 januari 2009 20:09

Äntligen efter ett par dagar av tristess så ringde Emelie. Det visade sig att vi båda sitter hemma och gör ingenting. Så dumt och onödigt! Så därför såg vi till att ses i fredags för lunch, shopping och fika på stan.   Igår lördag så begav jag mig t...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Genom att jag nämnde den
 Via en sökmotor
 Via en länk/någon annans blogg
 Via bloggagratis
 Annat sätt

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards